Quantcast
Channel: News
Viewing all articles
Browse latest Browse all 215

נעים להכיר – הרשות לבינלאומיות

$
0
0

final_newsletter_header

 

 

נעים להכיר - הרשות לבינלאומיות

שנה טובה,

האוניברסיטה העברית הגדירה את קידום הבינלאומיות כנדבך אסטרטגי במטרה לשמור על מעמדה כאוניברסיטת מחקר מובילה, לקדם מצוינות בהוראה ובמחקר וכדרך להגדלת הכנסותיה. לשם כך הוקמה ב-בנובמבר 2017 הרשות לבינלאומיות שפועלת ביחד עם קהילת האוניברסיטה ליצירת קמפוס בינלאומי תוסס וחיוני בו לומדים סטודנטים מכל רחבי העולם לצד סטודנטים מקומיים.

הרשות לבינלאומיות פועלת בשיתוף עם כלל יחידות הארגון ומקדמת חיזוק והרחבת שיתופי הפעולה עם מוסדות אקדמיים מובילים מהעולם, הרחבת מספר הסטודנטים הבינלאומיים, יצירת הזדמנויות לסגל וסטודנטים ללימודים וההתמחויות בחו"ל, כל זאת לצד שיפור מתמיד של תשתיות האוניברסיטה והשירותים המוענקים לקהל הבינלאומי.

לרגל שנת תש"פ הבאה עלינו לטובה, אנו שמחים לשתף אתכם בהזדמנויות, בתכניות לעתיד ובמקצת העשייה של הרשות לבינלאומיות בשנת תשע"ט.  

 

 

1. רואים עולם: סיורים לימודים בחו"ל וחילופי סטודנט

1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

בתמונה: פרופסור יגאל ברונר, סטודנטים של האוני'העברית ומקומיים בסיור לימודי במערב הודו בקורס 'מסע לסוף מערב: מערות, מקדשים, ותנועות מחאה'בהנחיתם של פרופ'דויד שולמן ופרופ'יגאל ברונר מהפקולטה למדעי הרוח.

 

הרשות לבינלאומיות מעודדת את החוויה הבינלאומית אליה נחשפים הסטודנטים וסגל האוניברסיטה בחילופי סטודנטים, חילופי סגל דרך תכנית ארסמוס + וסיורים לימודיים בחו"ל על ידי מתן תמיכה כספית, הקניית כישורים גלובאליים וחיזוק שיתופי פעולה ונטוורקינג עם מוסדות אקדמיים מובילים בעולם לצורכי מחקר והוראה משותפים.  אזמה היה לנו בתשע"ט? הגדלנו!

- את מספר האוניברסיטאות השותפות ומדינות היעד לחילופים

- את המענקים שהרשות לבינלאומיות מחלקת לסטודנטים יוצאים

- את מספר הסיורים הלימודיים בחו"ל ליעדים רחוקים ומגוונים יותר

 

 חילופי סטודנטים במספרים: הידעתם?

 - 146 סטודנטים ישראלים יצאו בתשע"ט לחילופי סטודנטים דרך הרשות לבינלאומיות, כמחציתם מהפקולטה למדעי החברה

- כוח נשי בינלאומי: יצאו יותר נשים מגברים (נשים 57%, גברים 43%) 

- נלמדו סה"כ כ-1500 שעות אקדמיות בחו"ל

- בתש"פ מתוכננים לצאת 178 סטודנטים ישראלים ל 62 אוניברסיטאות. גידול של 22% במספר הסטודנטים הישראלים היוצאים משנה שעברה

- 269 סטודנטים בינלאומיים הגיעו ללמוד באוניברסיטה העברית במסגרת חילופי סטודנטים, עלייה של 156% מתשע"ח

- גידול משמעותי בכל הפקולטות אליהן מגיעים סטודנטים במסגרת החילופין

- הגידול המשמעותי ביותר בפקולטה למשפטים- למעלה מפי שלושה סטודנטים הגיעו לתכניות חילופים מאשר בשנה הקודמת

 

בינתיים מוזמנים לעקוב אחרי #הוג׳י_קונקשןבפייסבוק של האוניברסיטה המלווה סטודנטים שלנו היוצאים לתכניות חילופים. הפרוייקט בהובלת אגף שיווק ותקשורת.

2

עם פתיחת סמסטר א'הרשות לבינלאומיות תוציא קול קורא לחילופי סטודנטים.
למידע נוסף על חילופי סטודנטים היוצאים לאירופה אנא פנו לגב'ליאת גבאי,
רכזת חילופי סטודנטים יוצאים  liatg@savion.huji.ac.il

למידע על חילופי סטודנטים ליעדים מחוץ לאירופה וקורסי קיץ אנא פנו לגב'שחר קסלר,
רכזת חילופי סטודנטים יוצאים ושיתוף פעולה עם סין shachark@savion.huji.ac.il

 

סיורים לימודיים בחו"ל: טסים לחו"ל!  

באמצעות קולות קוראים הרשות לבינלאומיות מעניקה תמיכה כספית ע ליחידות האוניברסיטה המעבירות קורסים המשלבים סיור לימודי בחו"ל. הסיור הלימודי  מעניק חויוה בינלאומיות לסטודנטים ותורם לחיזוק הקשרים הבינלאומיים של האוניברסיטה. עם מוסדות בחו"ל בעולם.

בתשע"ט הרשות לבינלאומיות תמכה ב-13 קורסים בעלי אלמנט סיור לימודי בחו"ל וכבר לתש"פ אושרו 10 קורסים נוספים למדינות מגוונות ביניהן אקוודור, יפן, הודו, דרום קוריאה, ארה"ב ומדינות אירופה.

3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

בתמונה: ד"ר רועי פישל מאוניברסיטת לונדון מרצה בפני סטודנטים של האוניברסיטה העברית בסיור לימודי בהודו בקורס 'מסע לסוף מערב: מערות, מקדשים, ותנועות מחאה'

הסיור השלישי למערב הודו לסטודנטים של האוניברסיטה העברית, מהחוג ללימודי אסיה, החוג למדע הדתות והחוג לסוציולוגיה ואנתרופולוגיה בהנחייתם של פרופסור דויד שולמן ופרופסור יגאל ברונר התמקד הפעם במדינת מהאראשטרה שבמערב הודו. פרופסור ברונר משתף: "זכינו לחוויה מיוחדת של עליה לרגל במחיצתם של מעל חצי מיליון מאמינים, שקיבלו אותנו לחיקם באהבה רבה ופינו לנו מקום בים האדם: מי שהיה שם לא ישכח זאת לעולם".

נשמח לעזור לכם להעמיד סיור לימודי בחו"ל שגם הסטודנטים שלכם לא ישכחו לעולם.
קול קורא נוסף בנושא סיורים לימודים לחו"ל ייצא בסמסטר ב'.
 
למידע נוסף אנא פנו לגב'מלה ברסלבסקי, ממונה על קידום תכניות בינלאומיות ב - Malab@savion.huji.ac.il.

 

 

 

white-divider-line-png-pictures-trzcacakrs-black-line-png-3000_900.png

 

 

 

 

2. ארסמוס +: יותר משאבים, יותר שיתופי פעולה

 4

בתמונה: אלינור דרקסלר, רכזת מחקר וקשרי מדע בפקולטה לרפואה וקולגות בשבוע שותפים באוניברסיטת רדבוד בהולנד במסגרת ארסמוס +.

"היה מדהים! בכל יום היו מספר סדנאות ובערב התקיימה פעילות חברתית. מעבר לכך שזה מעשיר באופן אישי ומקצועי, נוצרו קשרי עבודה עם האוניברסיטה בה התארחתי."כך משתפת גב'אלינור דרקסלר מהפקולטה לרפואה עם שובה מאוניברסיטת רדבוד בהולנד שם השתתפה בארסמוס+, תכנית הדגל של האיחוד האירופי לקידום השכלה גבוהה. אלינור כבר הספיקה גם לארח ביקור גומלין של קבוצה של חוקרים צעירים מאוניברסיטת רדבוד שבאה לראות את האוניברסיטה העברית.

האוניברסיטה העברית שותפה בתכנית ארסמוס + משנת 2015 בתחומי ניידות סטודנטים וסגל (לשני הכיוונים), קידום שיתופי פעולה עם מוסדות אקדמיים באירופה ועזרה בבניית תשתיות בינלאומיות.

 

ארמסמוס +: מה התחדש בתשע"ט? קיבלנו יותר!

יותר משאבים שהאיחוד האירופי הקצה למזרח התיכון בכלל ולישראל בפרט

- יותר פניות יזומות לשיתופי פעולה והסכמי חילופין עם אוניברסיטאות מאירופה

- יותר התעניינות מצד יחידות האוניברסיטה לקידום הסכמי ארסמוס

- יותר הסכמים נחתמו עם מדינות חדשות ואוניברסיטאות מובילות

 

יותר שיתופי פעולה, יותר בינלאומיות

בתשע"ט נחתמו 51 הסכמים מול אוניברסיטאות בארופה ביניהן עם מדינות וערים מובילות בתחום חילופי סטודנטים כדוגמת סקוטלנד, שוודיה וברצלונה.. חלק מההסכמים הם תוצאה של שיתופי פעולה בין חוקריםוחלקם כתוצאה מאסטרטגיה מכוונת לפיתוח וקידום הסכמים עם מוסדות מובילים. התכנית מאפשרת למסד את הקשרים, להרחיב ולחזק את שיתוף הפעולה ולקדם ניידות בין המוסדות לצורך הוראה, מחקר והכשרה.

יותר סגל יוצא לארסמוס + אויותר מלגות ומענקים לסגל של העברית

יציאת אנשי סגל לחילופין חיוניים לבנייה, פיתוח וחיזוק של שיתופי פעולה אקדמיים עם מוסדות מובילים לצורכי מחקר והוראה משותפים.
בתשע"ט יצאו 68 אנשי סגל לחילופין, 42 חברי הסגל אקדמי ו-25 חברי הסגל מנהלי, והושקעו בהם כ 105,400 אירו בממוצע (מלגות ומענק חד פעמי).
בתש"פ ייצאו כ-90 אנשי סגל לחילופין (52 סגל אקדמי ו-38 סגל מנהלי) שמהווים גידול של מעל 30% בסך היוצאים לחילופי סגל מהשנה החולפת!

יותר מלגות ומענקים לסטודנטים של העברית

אנו רואים גידול של 220% במספר הסטודנטים הישראלים שיוצאים לחילופין במסגרת זו בשלוש השנים האחרונות.
בתש"פ ייצאו 84 סטודנטים עם השקעה כוללת במלגות ומענקים של 390 אלף יורו דרך ארסמוס +.

עם פתיחת סמסטר א'הרשות לבינלאומיות תוציא קולות קוראים לחילופי סגל אקדמי, סגל מנהלי וסטודנטים. למידע נוסף בפרויקט ארסמוס+ אנא פנו לגב'איילה פיינמסר מזרחי, רכזת ארסמוס והסכמים ayalafm@savion.huji.ac.il

 

 

white-divider-line-png-pictures-trzcacakrs-black-line-png-3000_900.png

 

 

 

3. יותר הסכמים, יותר הזדמנויות

הרשות לבינלאומיות הינה כר פורה של שיתופי פעולה במטרה להמריץ ולהעשיר את הסביבה האקדמית הן עבור ציבור סטודנטים, הן עבור סגל ההוראה והן עבור המבקרים מחו"ל. גם בשנת תש"פ נמשיך לבנות, לקדם ולחזק שיתופי פעולה אסטרטגיים עם מוסדות מובילים ברחבי העולם.

 

הרשות לבינלאומיות: בונים, מקדמים ומחזקים שיתופי פעולה אסטרטגיים

הרשות לבינלאומיות הינה כר פורה של שיתופי פעולה במטרה להמריץ ולהעשיר את הסביבה האקדמית הן עבור ציבור סטודנטים, הן עבור סגל ההוראה והן עבור המבקרים מחו"ל. כיום יש לאוניברסיטה הסכמים שונים עם מעל 200 מוסדות ביותר מ 50 מדינות שונות ובכל היבשות.גם בשנת תש"פ נמשיך לבנות, לקדם ולחזק שיתופי פעולה אסטרטגיים עם מוסדות מובילים ברחבי העולם.

במקביל, אנו מעניקים לכל יחידות האוניברסיטה תמיכה אדמיניסטרטיבית, מתן מענה בענייני הסכמים, קשר למשרד הבינלאומי באוניברסיטה השותפה, תיאום וייעוץ לכלל שיתופי הפעולה שיחידות הארגון מעוניינות לקדם. ישנם חמישה סוגי הסכמים מול מוסדות מגוונים בעולם ביניהם הסכמי הבנות כבסיס לשיתוף פעולה (MOU), הסכמי חילופי סטודנטים, הסכמי חילופי סגל, הסכמי לתואר משותף וכמו כן הסכמי מחקר משותף.

האוניברסיטה החופשית של ברלין (FUB) היא דוגמא לשיתוף פעולה שהחל ב 2011 ובחלוף השנים התגבש לשת"פ אסטרטגי הכולל כעשרה הסכמים שונים וכמות זהה של תכניות לימוד אקדמיות משותפות בכל התחומים.

דוגמאות להסכמים: חילופי סטודנטים, חילופי מנהלים, תכניות דוקטורט משותפות, תוכנית פוסט-דוקטורט משותפת, סדנאות משותפות וסמינרים.

מעוניינים בקידום שיתוף עם אוניברסיטאות בעולם? מוזמנים לפנות לאיילה פיינמסר מזרחי, רכזת ארסמוס+ והסכמים ב ayalafm@savion.huji.ac.il

 

 

white-divider-line-png-pictures-trzcacakrs-black-line-png-3000_900.png

 

 

 

4.  שירותי המעטפת: נותנים את הלב וכל המעטפת לסטודנטים הבינלאומיים

5

"שירותי המעטפת מעניקים לי את ההזדמנות לדאוג באופן אישי לחוויה של הסטודנטים שלנו בישראל ובקמפוס, ולהבטיח שיישארו עם זיכרונות טובים."בתמונה: גל לומברוזו (מימין), רכזת שירותי תמיכה לתלמידי מחקר בינלאומיים מבית הספר לתלמידי חו"ל על שם רוטברג וג'וליאני וויאגס (Juliane Viégas) סטודנטית ל-PhD בגנטיקה מברזיל במהלך טיול של למעלה מ-50 סטודנטים בינלאומיים לעמק האלה ומבשלת בירה. 

הרשות לבינלאומיות השיקה בתשע"ח את שרותי המעטפת במטרה להקל על קליטתם של הסטודנטים הבינלאומיים בישראל על ידי הכוונה וסיוע בטרם הגעתם לישראל ועד לאירועים חברתיים, מענה במקרי חירום, עדכונים שוטפים במהלך אירועים ביטחוניים בארץ במהלך לימודיהם ועוד. שרותי המעטפת ניתנים כיום לכלל הסטודנטים הבינלאומיים ויורחבו בתש"פ לבני/בנות זוג.

בית הספר לתלמידי חו"ל על שם רוטברג מעניק את שרותי המעטפת לכלל הסטודנטים הבינלאומיים באוניברסיטה העברית, למעט הסטודנטים הבינלאומיים של ביה"ס הבינלאומי לחקלאות הנותנים מענה נפרד לסטודנטים שלהם. שרותי המעטפת כוללים בין השאר עזרה בביטוח בריאות, מעונות, פתיחת חשבון בארץ ועוד. לאחר הגעתם לארץ הסטודנטים הבינלאומיים נחשפים לשלל פעילויות המיועדות לציבור הבינלאומי – חוגגים חגים יחדיו, ארגון סיורים להכרות הקמפוס / ירושלים והארץ, מפגשים עם סטודנטים מקומיים בשיתוף עם אגודת הסטודנטים ועוד.

בנוסף, ניתנים שירותים נוספים על ידי הרשות לבינלאומיות לסטודנטים ומרצים בינ"ל ביניהם ייעוץ והכוונה למתקשים בהוצאת כל סוגי הוויזות, שירות הארכת ויזות, איוש דירות אירוח למרצים ואורחים בינ"ל בשיתוף עם יחידת אירוח והסדרים

 

לשירותי המעטפת:

לכלל הסטודנטים באוניברסיטה העברית (למעט חקלאות):

 

שרותי המעטפת בביה"ס לתלמידי חו"ל על שם רוטברג: 

גל לומברוזו, רכזת שירותי תמיכה לתלמידי מחקר בינלאומיים phdlife@savion.huji.ac.il

אלי בנימין ישראל, רכז חברתי לתלמידי תואר מוסמך בינלאומיים gradlife@savion.huji.ac.il

 

ביה"ס הבינלאומי לחקלאות:

שירותי מעטפת – הגר זייד  hagarza@savion.huji.ac.il

הוצאת ויזות ואשרות עבודה – מעיין גון mahyang@savion.huji.ac.il

טיפול בעמיתי מחקר, פוסט דוקטורנטים, סטודנטים בינלאומיים המגיעים במסגרת חילופי סטודנטים, הכשרות קיץ – נעה שוורצוולד noapl@savion.huji.ac.il

 

לייעוץ לפקולטות לגבי ויזות, שירותי הארכת ויזה לפוסט דוקטורט, אורחים ומרצים בינ"ל, איוש דירות אירוח ותשלום למרצים לתקופות קצרות וארוכות

אנא פנו לרשות לבינלאומיות אל: 

לימור לוי, מתאמת קשרים בינלאומיים Limor Levy, International Liaisons Coordinator

שירותי הארכת ויזה לתלמידי תואר ראשון, שני ודוקטורט: אושרית אנטבי, רכזת משרד oshritan@savion.huji.ac.il  Office Coordinator Oshrit Antebi

 

 

white-divider-line-png-pictures-trzcacakrs-black-line-png-3000_900.png

 

 

 

5. תשתיות: קידום בניית קמפוס ידידותי ומזמין לקהל בינלאומי

לטובת הסטודנטים ואנשי הסגל הבינלאומיים, הרשות למחשוב הנגישה בתשע"ט לראשונה את האפליקציה HUJIApp בשפה האנגלית. הרשות לבינלאומיות משקיעה מאמץ מתמשך בתרגום אתרים, מסמכים ומערכות נוספות לצורך הנגשת האוניברסיטה לקהל הבינלאומי. בנוסף, היא מקיימת, בשיתוף פעולה עם אגף משאבי אנוש, הכשרות ייעודיות לסגל המנהלי בנושא בינלאומיות.

במטרה להנגיש את המידע והשירותים הניתנים לסטודנטים בינלאומיים, במהלך השנה החולפת הרשות לבינלאומיות

- השיקה גרסה באנגלית לאפליקציה HUJIAppלמידע אישי וביצוע תשלומי

 

- ביצעה הכשרות ייעודיות בנושא בינלאומיות לסגל המנהלי (כ 80 אנשי סגל מנהלי השתתפו)

- יצרה מנגנון המאפשר קבלת שרותי תרגום לאנגלית ליחידות

 

קמפוס יותר ידידותי, יותר מזמין

האפליקציה לראשונה באנגלית:בשיתוף עם הרשות למחשוב והיחידה למערכות לימודים ותשלומי סטודנטים, האוניברסיטה השיקה בשנה החולפת גרסה בשפה האנגלית של האפליקציה של האוניברסיטה HUJIapp המאפשרת לראשונה לסטודנטים של העברית גישה נרחבת למידע ופעולות באנגלית, למידע אישי וביצוע תשלומי שכר לימוד בעזרת כרטיס אשראי. בתש"פ יתווספו לאפליקציה טפסי רישום באנגלית גם לדוקטורנטים ופוסט דוקטורנטים.

שרותי תרגום:הרשות לבינלאומיות מעניקה שרותי תרגום לאנגלית של חוזרים, פרסומים, אתרי אינטרנט והודעות.

הכשרות לסגל מנהלי: גם השנה המשכנו בקורס 'בינלאומיות באקדמיה'בהובלת מנהלת הרשות לבינלאומיות, גב'ג'יין טרנר וקורס נוסף לסגל מנהלי התומך בסטודנטים וסגל בינלאומי בפקולטות וביחידות המנהליות. בתש"פ יתווסף קורס באנגלית שימושית לסגל מנהלי התומך בסגל וסטודנטים בינ"ל.

למידע נוסף בענייני תשתיות, אנא פנו לגב'מעיין לבהר, ראש תחום תקציבים, פרויקטים ונתונים maayanlevh@savion.huji.ac.il

 

לתרגומים לאנגלית אנא שלחו בקשה ל joelle.milman@mail.huji.ac.il

 

 

white-divider-line-png-pictures-trzcacakrs-black-line-png-3000_900.png

 

 

 

6. יותר הפקות, יותר פרויקטים, יותר אירועים מיוחדים

הרשות לבינלאומיות מובילה אירועים מגוונים בארץ ובחו"ל במטרה לקרב את האוניברסיטה העברית לקהל מתעניינים בחו"ל מחד, וסטודנטים וסגל מהאוניברסיטה העברית לבינלאומיות ולאפשרויות חילופים. בשנה האחרונה הרשות הובילה יריד השכלה גבוהה לסין בקמפוס, שבוע שותפים בהשתתפות 18 מוסדות מאירופה והמזרח, אירועים ייעודיים לסטודנטים מועמדים לחילופים ובשיתוף עם ארכיון איינשטיין את תערוכת איינשטיין בסין.

6

בתמונה: (השני מימין) פרופסור חנוך גוטפרוינד נשיא האוניברסיטה לשעבר ואוצר מדעי של תערוכת איינשטיין בסין, גב'יפעת פרופר נציגת האוניברסיטה בסין ופרופסור אורון שגריר, סגן נשיא לבינלאומיות באוניברסיטה העברית, ונותני חסות סינים.

 

השנה שהיתה והשנה שתהיה: פרויקטים ואירועים מיוחדים

תערוכת איינשטיין בסין: בהובלת ארכיון אלברט איינשטיין ומדור שיווק בינלאומי, האוניברסיטה העברית השיקה ב-1 לאוגוסט 2019 את תערוכת  Albert Einstein – Life in Four Dimensionsבשנגחאי המבוססת על האוספים בארכיון איינשטיין באוניברסיטה. התערוכה מוקדשת לאלברט איינשטיין, חייו, המדע שיצר ואיך שינה את פני העולם. בנוסף, מוצג גם הקשר של איינשטיין כאחד מהאבות המייסדים של האוניברסיטה העברית.

בשנת תש"פ האוניברסיטה תרחיב את פעילותה אל מול הקהל בסין במטרה לחזק את קשרי המדע והמחקר ולמשוך סטודנטים סיניים מצטיינים ללמוד באוניברסיטה העברית על ידי פעילות ברשתות החברתיות הסיניות ואל מול התקשורת הסינית.

7

 

אירוח אוניברסיטאות מסין ויריד השכלה גבוהה לסין:

80 נציגים מכ-30 אוניברסיטאות סיניות מובילות כדוגמת אוניברסיטת פקינג, אוניברסיטת בייג'ינג ואוניברסיטת ווהאן, הגיעו ב-13 למאי לקמפוס הר הצופים להשתתף ביריד השכלה גבוהה בסין במטרה להרחיב את שיתוף הפעולה הבינלאומי עם מוסדות אקדמיים בסין.

האירוע אורגן בשיתוף ארגוןChina Education Association for International Exchange  וכלל גם סמינר הרצאות ואירוע נטוורקינג לחוקרי האוניברסיטה העברית ולנציגים הסינים.

 

מחליפים גם חוויות:

במסגרת יריד חילופי סטודנטים שהתקיים ב 2 באפריל 2019, הסטודנטים שלנו שחזרו מחילופין בחו"ל החליפו חוויות וטיפים עם סטודנטים ישראלים העתידים לצאת לחילופין וסטודנטים בינלאומיים שהגיעו לארץ במסגרת החילופין.

8

 

שבוע שותפים ויריד חילופי סטודנטים: היכונו היכונו! ב-17-21בנובמבר 2019 נארח 43 משתתפיםמ-23 אוניברסיטאות מ- 14 מדינות לשבוע שותפים בו נכיר להם את האוניברסיטה העברית ונדון באפשרויות שיתופי פעולה. בנוסף, השנה לראשונה יהיו שני מסלולים: מסלול נציגים מהמשרדים הבינלאומיים במוסדות הבינלאומיים ומסלול ספרנים וספרניות.. כחלק משבוע השותפים, ב 20 לנובמבר יתקיים יריד חילופי סטודנטים בפורום.

 

 

white-divider-line-png-pictures-trzcacakrs-black-line-png-3000_900.png

 

 

 

7. איך אומרים באנגלית 'קשה, אבל הכי טוב'? הקמת מדור שיווק בינלאומי

 

מדור שיווק בינלאומי הוקם בתשע"ט במטרה להביא סטודנטים בינלאומיים לתכניות לתואר ולמחקר באוניברסיטה. השווקים שהוגדרו למיקוד המאמצים הם סין, צפון אמריקה, הודו, גרמניה ומדינות צפון אירופה.
בימים אלו המדור פועל במרץ להקמת תשתיות שיווק בינלאומיות בין השאר לשיווק ופרסום דיגיטלי, הקמת מוקד שיווק בינלאומי, אתר חדש לרשות לבינלאומית, יצירת חומרי שיווק בינ"ל מעודכנים, עבודה מול משרד יחסי ציבור מוביל בסין, השתתפות בירידים ועוד.

 

 

 

white-divider-line-png-pictures-trzcacakrs-black-line-png-3000_900.png

 

 

 

 

8. סין - יעד אסטרטגי לשיתוף פעולה בינלאומי

האוניברסיטה העברית הגדירה את סין כיעד אסטרטגי לשיתוף פעולה בינלאומי והרשות לבינלאומיות מעודדת, תומכת ומסייעת בפיתוח קשרים וערוצי שיתוף פעולה שונים עם מוסדות אקדמיים וארגונים בסין. אנו פועלים להגדיל את נוכחות האוניברסיטה בסין ולהפוך את העברית למוסד מוכר ומוערך במרחב האקדמי הסיני.

כ-40 הסכמים מול כ-30 מוסדות וגופים בסין

הרשות מציעה תמיכה ביצירת הקשר, בניהול התקשורת בין הצדדים, בגיבוש הסכמים ובמימוש שיתוף הפעולה. אנו מנגישים מידע עבור סטודנטים סינים וישראלים אודות אפשרויות לימודים ומלגות רלוונטיות ללימודים באוניברסיטה העברית ובסין ופועלים להרחיב את ההיצע הקיים וליצור אפשרויות חדשות ואטרקטיביות לסטודנטים במגוון תחומים ומסלולי לימודים.

אז מה היה לנו בתשע"ט?

- השקנו תכנית למימון מחקר משותף בתחומי חקלאות וננוטכנולוגיה עם אוניברסיטת שנגחאי ג'יאו טונג, אחת השותפות המרכזיות שלנו בסין. בנוסף, הושקה תכנית דוקטורט משותפת במדעי הרפואה עם ביה"ס לרפואה של אוניברסיטת ג'יאו טונג.

-  בשנת הלימודים האחרונה נחתמו 7 הסכמים חדשים עם מוסדות אקדמיים בסין

- גיבשנו הסכמי חילופי סטודנטים בין היתר עם 4 האוניברסיטאות המובילות בסין. קיימים הסכמי חילופי סטודנטים גם ברמה הכלל-אוניברסיטאית וגם ברמת פקולטות ספציפיות.

- הנציגה שלנו בסין: גייסנו נציגה של האוניברסיטה המתגוררת בשנגחאי, גב'יפעת פרופר, המלווה משלחות של האוניברסיטה העברית בכל רחבי סין ובין היתר מקדמת יצירה של שיתופי פעולה מחקריים עם שותפים קיימים ופוטנציאלים בסין.

- ביקורי משלחות מסין: בתשע"ט אירחנו כ-2 ביקורים בחודש בממוצע, כולל קבוצות של סטודנטים מ- Peking University ו-Zhejiang University (בשלישייה המובילה בסין), נציגי ועדת החינוך המוניציפלית של שנגחאי, נציגים בכירים מהאקדמיה הסינית למדעי החברה, ראשי מרכז ה-AI של אוניברסיטת צ'ינגחואה (מדורגת מס' 1 בסין) ועוד.

עם הפנים קדימה: החזון והמטרות לשנת תש"פ

הרשות לבינלאומיות תמשיך לפעול לחיזוק שותפויות וקידום קשרים קיימים, לחתור לפיתוח קשרים חדשים, לתמוך ולסייע לגופים באוניברסיטה המעוניינים לפתח או ליצור קשרים עם סין, להנגיש מידע לסטודנטים שלנו ולסייע להם לצאת לחוות לימודים ומחקר בסין, להגיע ליותר סטודנטים סינים מצטיינים ולהנגיש עבורם מידע על לימודים ומחקר באוניברסיטה העברית.

 

 

white-divider-line-png-pictures-trzcacakrs-black-line-png-3000_900.png

 

 

 

9. שנה טובה Shana Tova

אנו גאים על כך כי תשע"ט הביאה למספר שיא של סטודנטים בינלאומיים אשר הגיעו ללמוד באוניברסיטה העברית לתארים מתקדמים, לתכניות קצרות ובמסגרת חילופי סטודנטים ממגוון גדול של מדינות, ביניהן ארה"ב, סין, גרמניה, קוריאה, הודו, ומדינות אפריקה.

לרגל השנה החדשה, הרשות לבינלאומיות מחבקת בחום ומברכת את מעל ל 2,300 הסטודנטים הבינלאומיים אשר הצטרפו למשפחת האוניברסיטה העברית בשנה טובה, מהנה ומעשירה.

 

בברכת שנה אקדמית חדשה פורייה ומוצלחת,

הרשות לבינלאומיות של האוניברסיטה העברית

 

 

 


Viewing all articles
Browse latest Browse all 215

Trending Articles